[center][b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بالقشطة المطبوخة[/color][/size] [/url][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21][color:dd22=red]المقادير[/color] [/size][/b]
[b][size=21]لفة جلاش تعمل حوالي (20) [/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]قشطة مطبوخة هي عبارة عن مهلبية عادية لكل 1 كوب لبن نضيف 2 معلقة سكر بس .[/size][/b]
[b][size=21]2 معلق طعام نشاء مذوب في فنجان قهوة ما ء ورشة فانيليا للنكهة . [/size][/b]
[b][size=21]ونعمل المهلبية عادية وبعد ها نضعها في الثلاجة تتماسك جدا جدا [/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]ونطلعها ونضربها بمضرب الكيك حتفك وتبقى كده عبارة عن قشطة مطبوخة[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]سائل لزق الجلاش (لكل 3 معالق دقيق 2 معلقة ماية) ويبقى بالطريقة هذه[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]ولقلي الجلاش حنحتاج لزيت مضاف إليه 2 معلقة سمنة .[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]شربات بارد وجاهز وزي ما احنا عارفين طريقته[/size][/b]
[b][size=21](لكل 1 كوب سكر 1/2 كوب ماية واول ما يغلي نضيف عليها نص ليمونة)[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21][color:dd22=red]طريقة العمل :[/color][/size][/b]
[b][size=21]نفتح لفتة الجلاش ونتأكد انها 100% وجميلة زي كده [/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]ورد الجلاش بيبقى كبير نقطعو بالنص يعطينا ورق بعرض 15سم تقريبا [/size][/b]
[b][size=21]نرجع نقصو بالنص حيدينا مستطيلات بعرض 7[/size][/b]
[b][size=21]سم تقريباً زي الصورة بالظبط[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]حنعد 3 ورات جلاش مع بعض وناخذهم ونحط على الطرف معلقة ونص قشطة مطبوخة بالطريقة هذه[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]ونشكلها زي السمبوسك بس سمبوسكXL [/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]ونكمل لف الورقة لحد الاخر ونحط من سائل اللزق مسحة صغيرة علشان تلزق وما تفكش في القلي .[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]هنا خلصت وطلعو صينيتين زي دي [/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]والقشطة كانت على القد بالظبط تقولوش معايرة المقادير [/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21][color:dd22=red]مرحة قلي الجلاش[/color] [/size][/b]
[b][size=21]في الأول حنصب الشربات البارد في صينية مفروده كدة علشان الجلاش ياخد راحتو لما نطلعة من الزيت ويحافظ على شكلو [/size][/b]
[b][size=21]وما يتكسرش لانه يبقى مقرمش بعد القلي[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][size=21]
[center][b][size=21]نسخن الزيت مع معلقة السمنة ولازم تبقى النار هادية جداً ونحط كم وحدة جلاش بس ما نكترش .[/size][/b]
[b][size=21]وأول ما تحطيه حيبقى كده بيغلي شوية .[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]وبعد دقيقتين حيهدى بالصورة هذه اتركيه على النار الهادية وياريت ما نلعبش كتير يعني ما تقلبيش ولا تيجي جمبو غير لما [/size][/b]
[b][size=21]تشوفي انو اتحمر كويس ابتداء من الأطراف علشان نحافظ على شكلو الجميل.[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]تروحي قلباه على الناحية التانية .[/size][/b]
[b][size=21]بصو طاسة الزيت وجنبها الشربات علشان يبقى شغلنا مترتب وسهل وما نتلخمش.[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]ولما نطلعو على صينية الشربات نسبيه شوية وبعد كده نقلبو على الناحية التانية . [/size][/b]
[b][size=21]ودي أول دفعة خرجت من الشربات .[/size][/b]
[b][size=21]لاحظوا مقرمشة وجميلة وغرقانة بالشربات ومحافظة على شكلها ازاي.[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]هنا رصيت أول مجموعة خرجت في صينية متبطنة بورق السلوفان [/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]بصو يا جماعة الصورة القريبة دي .[/size][/b]
[b][size=21]شكل ورق الجلاش واضحة جدا ازاي و جميل ومقرمش[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]هنا الطبق بعد ما خلصت قلي كل الجلاش وطبعاً يا جماعة الجلاش ما يكملش في النكهة والشكل غير مع رشة فستق جميلة [/size][/b]
[b][size=21]بالصورة دي [/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21]ودي صورة أقرب قبل التقديم .[/size][/b]
[b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][b][size=21][img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]م/ن
[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]