[img]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][color:4d31=#ff0000]المكونات:[/color]
[color:4d31=#9966ff] - جم بطاطس مقشرة و مقطعة مكعبات صغيرة
- 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون للبطاطس + 2 ملعقة كبيرة زيت زيتون للحمة
- اكليل الجبل (روز مارى)
- ملح و فلفل
- 1 كيلو لحمة ضانى مقطعة مكعبات صغيرة
- عصير ليمونة
- 2 ملعقة صغيرة بابريكا[/color]
[color:4d31=#ff0000]طريقة التحضير:[/color]
[color:4d31=#9966ff]- يسخن الفرن على درجة حرارة 200 درجة مئوية.
- تنقع بعض عيدان الباربكيو فى الماء البارد قبل استخدامها حتى لا تحترق.
- فى صينية فرن تخلط البطاطس مع زيت الزيتون و الروز مارى و الملح و تترك فى الفرن لمدة 25 دقيقة حتى تصبح ذهبية اللون.
- فى نفس الوقت تتبل قطع اللحمة بزيت الزيتون و عصير الليمون و البابريكا و الملح و الفلفل و ترص فى عيدان الباربكيو.
- تضاف اللحمة فى نفس صينية البطاطس و تترك فى الفرن لمدة 5-8 دقائق ثم تقلب و تترك حتى تنضج.
[/color]